Oliebollen actie 2015 voor Stichting Hartekind

Een beetje laat, het is ongelooflijk hoe druk je als huismoeder kunt zijn, waar blijft de tijd? Maar alsnog aan iedereen een heel vrolijk en bovenal gezond 2016 gewenst.

Oké maar nu even ter zaken. De oliebollenactie voor Stichting Hartekind. De niet facebook-volgers zijn natuurlijk extreem benieuwd wat er is opgehaald. We hebben ruim 2000 oliebollen en 400 appelbeignets mogen bakken. Met daar bovenop de verkochte drankjes en andere donaties komen we op een bedrag van…. Tromgeroffel..

€1.350,80 !!!

De maandag erop hebben we het bedrag meteen bij de bank gestort (wat al een hele ervaring op zich is, al het gerinkel in zo’n machine, Joris keek er vanuit de draagzak met grote ogen naar) en direct overgemaakt aan Stichting Hartekind.

Dankzij alle hulp van vrienden en familie was deze dag mogelijk. Maar de allergrootste dank gaat natuurlijk uit naar alle gulle gevers! Hartverwarmend al die donaties. Het doel staat ons dichtbij het hart maar voor velen (gelukkig!) niet. Dat maakt het extra bijzonder. Iedereen maakt nare dingen mee en iedereen heeft zo zijn eigen goede doelen. Dat er zoveel is gegeven voor Stichting Hartekind maakt ons heel erg dankbaar. Ongelooflijk mooi hoe iedereen (zelfs van veraf) met ons heeft meegeleefd.

Naast het prachtige bedrag dat we mochten ophalen was het ook een bijzonder leuke dag. We hebben er met z’n allen zo van genoten dat we volgend jaar weer gaan bakken! De vrienden hebben hun hulp alweer toegezegd dus dat is geweldig! We hebben de eerste donaties voor 31 december zelfs al binnen!
Het is onmogelijk om onze dankbaarheid in woorden te vatten, we houden het bij:

HARTelijk dank!

Liefs Joris, René en Karin

p.s. Ik wil toch nog even speciaal mijn vader bedanken. Iedereen heeft kunnen zien hoe hard de bakkers, serveerster en carbidschiet professionals hebben gewerkt, maar het werk dat mijn vader altijd doet ziet niemand. Twee dagen is hij bezig geweest met de meterkast om te bouwen want tot mijn verbazing kun je niet zomaar 6 frituurpannen, een elektrisch fornuis, lichtslangen en twee grote koffiezetapparaten tegelijk aanzetten.. Ook de door onszelf gebouwde krakkemikkige oliebollenkraam werd de dag ervoor nog snel even door mijn vader omgetoverd tot een heuse marktkraam, bestand tegen elk weertype. Zonder deze basisvoorwaarden was dit resultaat onmogelijk geweest.

de oliebollen bakkers
De baksters! Vroeg in de morgen stonden ze al klaar. De hele dag hebben ze gebakken alsof hun leven er vanaf hing! Ze hebben zeker drie x moeten douchen en zichzelf een aantal weken te luchten moeten hangen om van de geur af te komen maar het was het allemaal waard! Bedankt meiden!

de pannen
De avond ervoor vast met drie pannen van start gegaan voor het bakken van de appelbeignets.

de schillers
De familie de avond ervoor. Appels schillen!

familie van vriendin appelbeignets maken
Super lieve mensen! De moeder en zussen van een vriendin hebben ontzettend veel appelbeignets gemaakt omdat we de bestellingen niet meer aan konden. Heel erg bedankt!

dief
Er ging bijna een kleine dief met de pot vandoor!! Natuurlijk zijn we weer vergeten een foto te maken van de geweldige oppas, maar dankjewel Tante Corrie!

En er missen ook nog foto’s van de stoere carbidschiet mannen.. Volgend jaar wijzen we een fotograaf aan..

Een reactie plaatsen