Oliebollen voor Stichting Hartekind!

Wat was het een bizar jaar. Nog geen jaar geleden was het onze mooiste droom om rond deze tijd thuis te komen van een geslaagde tweede openhartoperatie, op weg naar de Fontan circulatie! Op 4 maart 2015 bleek er ineens een totaal andere droom haalbaar, een kindje met een half hartje dat tegen alle verwachtingen in gerepareerd kon worden, oftewel een biventriculair repair (met het Duitse accent van de professor hartchirurg klinkt het bijna hemels!).

In plaats van bijkomen van nog een opname, hebben we alle energie om iets terug te doen voor alles dat we hebben gekregen. Precies op het juiste moment kwam de oliebollenactie voorbij! Laten we nou net ieder jaar oliebollen bakken en carbid schieten. Dus ik ging aan de slag. Ik schilderde het logo van Stichting Hartekind op een stuk hout en plaatste het aan de weg (liever gezegd, René plaatste het aan de weg). We gingen de buurt rond met affiches (met natuurlijk onze stoere mascotte erop, zie hieronder) en op facebook werd het bericht tientallen keren gedeeld. Overweldigend waren alle lieve reacties die we kregen. Wat hebben mensen met ons meegeleefd al die weken. Het is letterlijk hartverwarmend!

De bestellingen kunnen natuurlijk nooit genoeg zijn, dus bij deze nogmaals: Kom allen oudejaarsdag naar Lage Lochemseweg 6 in Warnsveld en koop een zakje oliebollen of appelbeignets. 10 oliebollen voor 4,50 euro en 5 appelbeignets voor 4,50 euro. Ik heb al even geoefend en ze zijn heerlijk, al zeg ik het zelf 😉
De gehele opbrengst, ook van de drankjes die worden verkocht, gaat naar Stichting Hartekind. En ik kan vanuit de grond van mijn hart zeggen, dat is een ontzettend goed doel! Af en toe denk ik wel eens bij goede doelen, ook gericht op hartafwijkingen, is dat echt nodig? Is het geld niet beter te besteden? Maar bij Stichting Hartekind denk ik dat absoluut niet. Zij doen prachtig werk! René heeft als echte accountant natuurlijk de jaarrekening even bekeken 😉 en ze blijken maar 1 betaalde kracht te hebben, de rest zijn allemaal vrijwilligers! Het geld dat zij ophalen gaat naar onderzoek bij kinderen met een aangeboren hartafwijking. Het doel verdient echt meer aandacht en bekendheid. Voor wij Joris kregen wisten we niet eens dat er kinderen bestonden met een hartafwijking. Je denkt toch snel aan oude mensen die te veel gerookt en gedronken hebben ‘hadden ze maar gezonder moeten leven!’ denk je al snel. Dat van die volwassenen een heel groot deel een aangeboren hartafwijking heeft en dat er nog steeds teveel baby’s en kinderen sterven aan een hartafwijking was bij ons niet bekend. We hopen natuurlijk een heel mooi bedrag op te halen (wat zeker gaat lukken met al die gulle gevers om ons heen!), maar de Stichting onder de aandacht brengen is ook een belangrijk doel!

Alvast heel erg bedankt voor alle bestellingen en donaties! Zonder jullie allemaal had dit nooit gekund.
Ik hoop in het nieuwe jaar het schrijven weer op te pakken en jullie weer op de Hoge Tuun tegen te komen!

Heel veel liefs,
Joris, René en Karin

image(1)

In het nieuwe jaar volgt er vast er zeker nog een blog met een soort jaar terugblik en zal in voor de interesseerden nog even terug komen op het buitenslapen etc.!
Voor nu willen we iedereen een heel gezond en ook vrolijk nieuwjaar wensen. En voor al die kindertjes en hun ouders die op de wachtlijst staan om in 2016 (weer) een grote openhartoperatie te ondergaan, heel veel sterkte en kracht gewenst!

2 gedachten over “Oliebollen voor Stichting Hartekind!

 1. Hallo Joris, René en Karin, wat een super mooie actie. Wij doen mee en willen graag 5 appelbeignets bestellen. Bezorgen jullie ook? Grapje, wel wil ik 5 euro doneren voor het goede doel. Stichting Hartekind. Heb je een rekening nummer voor mij? Heel veel succes morgen met het bakken en met het goede doel. Liebe Grüsse, ook aan je ouders en aan Loes, van Henk en Ina

  • Hoi Ina,
   Excuses voor de late reactie! Ik weet niet wat dat is met mij en techniek maar het gaat niet samen.. Jullie bericht kom ik nu pas tegen.
   Wat ontzettend lief dat jullie een donatie willen doen! Zou je mij jullie emailadres willen mailen? (dehogetuun@gmail.com)

   We komen jullie heel graag nog eens in het echt een zakje oliebollen brengen 😉 Ik heb gehoord hoe prachtig het daar moet zijn!

   Liefs Karin

Een reactie plaatsen