Een frisse maaltijd op een zomerse dag

Het is weer even geleden (volgens mij begin ik ieder blog zo…) maar hier dan weer eens een berichtje vanuit de Hoge Tuun.
Na de bruiloft ben ik druk in de tuin geweest. De tuin is ook flink uitgebreid in de paardenwei. Geïnspireerd door de tuin van Maarten ’t Hart heb ik een aantal ‘repen’ tuin omgespit. Wat ideaal werken blijkt te zijn. Van een aantal oude schuur kozijnen en ramen heb ik een klein kasje gemaakt waaronder de bietjes rustig in hun eigen tempo konden opkomen zonder direct door de kipjes te worden verorbert.

De oorspronkelijke moestuin is weer wat verwilderd. Door de hele tuin kwamen aardappelplanten op, van aardappeltjes die vorig jaar in de tuin zijn achtergebleven. We eten nu volop heerlijke jonge aardappeltje maar de tuin is één grote chaos. Desondanks is het meeste toch opgekomen. De doperwtjes waren heerlijk en ook de bietjes kunnen inmiddels de pan in (of liever de oven, Maarten heeft niet overdreven die manier van bietjes koken is heerlijk).

Vandaag eten we voor het eerst courgettes uit eigen tuin! Extra klein geplukt zodat er veel smaak aan zit. Al jaren krijg ik van iedereen om me heen te horen hoe lekker courgettesoep is. Nog nooit had ik het gemaakt tot vandaag. Ik heb een recept gebruikt van Julia Child. Zij gebruikt ook uitjes in de soep, en laat ik die nou net in de tuin hebben staan! De soep is werkelijke verrukkelijk geworden! Ik ga het recept hier niet uitschrijven want ondanks Julia Child niet meer leeft vind ik toch dat iedereen haar boek moet kopen. Het is schikbarend dik en de weinige afbeeldingen die er in staan zijn gewoonweg saai maar wat een goed kookboek is dat! Je zou nooit meer een ander kookboek hoeven te kopen als je dit boek hebt. En kijk dan meteen de film Julie en Julia, dan krijg je nog meer zin in koken!

Vandaag kreeg ik hulp van René in de tuin. Hij heeft een groot deel van de aardappels weggehaald. Ik wil graag zo snel mogelijk de tuin weer leeg zien te krijgen zodat ik hopelijk toch nog boerenkool kan planten.. als het tenminste nog niet te laat is. Maar ik weet mij te herinneren dat ik twee jaar geleden pas in augustus boerenkool plantjes heb geplant dus ik heb nog hoop dat er wat op de markt te vinden is.

Nu de soep weer even opwarmen en dan smullen maar!

Een reactie plaatsen