Artist Date

Na maanden werd het wel weer eens tijd voor een Artist Date. Oftewel een dag van creatief slenteren door Amsterdam! Terwijl René hard aan het studeren was ben ik op onderzoek uitgegaan. Wat voornamelijk inhield van de ene tram op de andere overstappen want laten we eerlijk zijn, er is voor een Achterhoeker toch niks leuker dan in de tram zitten mensen kijken?

En natuurlijk me vergapen aan alle mooie boeken in de Amsterdamse Atheneum Boekenwinkel. Door dit te vermelden kan ik niet anders dan toe te geven dat een ander voornemen, een jaar lang geen boeken kopen, al na twee weken is gestrand. Maaaaarrrr… wel betaald met een vvv-bon. Oké dat maakt het alleen maar erger want het was niet mijn vvv-bon..

Een perfect bruggetje naar mijn andere goede voornemen, dat overigens nog wel steeds stand houdt. Toch een aardige mijlpaal een week niet op facebook! Wat mijn Artist Date ook extra creatief maakte. Voor de verandering keek ik in de tram weer eens om me heen in plaats van op het scherm van mijn smartphone. Ik krijg de onbedwingbare behoefte om mijn smartphone steeds minder te gebruiken, of eerlijk gezegd aan moes te slaan! Niet zo heel verbazingwekkend gezien de situatie bij Small Talk (een klein en heel gezellig restaurantje in de buurt van het Museumplein) waar ik met René zat te eten. Mijn respect voor een mede-eter slonk van ontzettend hoog in enkele luttele seconden naar onder het vriespunt. Ik vind het heel stoer als mensen alleen eten in een restaurant. Ik ga wel eens alleen ergens drinken, maar eten.. daar moet je lef voor hebben. Tot het eten op was zat ik nog vol bewondering naar de man te kijken. De laatste hap was echter nog nauwelijks doorgeslikt of zijn smartphone kwam al te voorschijn. Hij liet zich achterover hangen om eens even goed uit te buiken. De ober kwam langs om zijn bord op te halen. Hij vroeg of het had gesmaakt, zonder op te kijken van zijn smartphone zei de man dat het goed was. Vervolgens vroeg hij, nog steeds zonder op te kijken de rekening. Nou echt ik was flabbergasted! Wat onbeschoft, was ik ook zo? Nee volgens mij niet zo erg, althans niet in de omgang met vreemden, met familie ben ik bang van wel. Dus Mark Zuckerberg, je kunt mij wel mailtjes blijven sturen met dat ik hele populaire berichten heb gemist van hele interessante populaire mensen (ja zo’n mailtje kreeg ik serieus), maar mij verleid je niet meer!

Mijn, door dit voorval, geïrriteerde humeur werd door de hilarische ober weer snel opgevrolijkt. Een jonge buitenlandse toeriste liep naar de ober toe om in het Engels te vragen waar het toilet zich bevond. Waarop de ober zei (wijzen naar buiten): “Daar aan de andere kant van de straat, zie je dat daar? bij dat brandende rode lichtje, zie je het niet? iets naar rechts..” De toeriste keek totaal verschikt en stamelde wat waarop de ober zei: “I’m joking, it’s right here!”

 

p.s. het voornemen om in 2014 geen boeken meer te kopen gaat gewoon weer in.. je kunt toch elke dag opnieuw beginnen? 😉

 

Een reactie plaatsen