Dag 2

Vanmorgen ging het mis.. Ik kreeg een bericht op facebook. Stel het is heel erg dringend? Stel dat ik net dat bericht mis waardoor de hele wereld vergaat? Alleen het bericht checken.. En dat is gelukt! Ik heb facebook geopend, het bericht gecheckt en wat bleek! Het was een bericht met dat één van mijn facebookvrienden haar status had veranderd… Uhh wat moet ik met die informatie? Niks dus! Direct facebook weer gesloten, geen nieuwspagina gecheckt of wat dan ook. Oké ik heb natuurlijk gefaald omdat ik het toch geopend heb. Als het dringend zou zijn, kunnen mensen mij op tal van andere manieren bereiken dus die reden sloeg nergens op. Maar om voor deze in mijn ogen kleine misstap nou meteen in die negatieve spiraal te gaan zitten, vind ik wat overdreven.

Ik bedoel we zijn een dag en een avond verder en ik heb facebook niet gecheckt! Dat alleen al is toch een schouderklopje waard! De eerste dag ben ik goed doorgekomen. Het koste me verbazend genoeg weinig moeite om het niet te checken. Het voelde zelfs lekker. Waar ik die eerste dag wel van schok was hoe vaak ik erop wilde gaan kijken. Naja wilde, hoe vaak het bijna automatisch gebeurde. Zelfs tijdens het lopen na de auto, wat hoogstens 20 sec. duurt, was ik geneigd m’n mobiel erbij te pakken! En daarnaast werd ik me er akelig bewust van dat het niet zou zijn gebleven bij even checken maar dat ik er zeker dan een half uur achter zou hebben gezeten. Ik heb gisteren zeker zo’n zes keer facebook willen checken, dat zou dus neer komen op zo’n drie uur per dag op facebook zitten! Wow dat is shocking…

Facebook mijden is niet genoeg. Ook de nu.nl app moest er aan geloven. Het is erin geslopen dat ik niet zozeer met die app het nieuws check als wel de totaal oninteressante levens van zogenaamde bekende mensen die voor mij totaal onbekend zijn! Oh Miley Cyrus heeft gezoend met de achtergrond danseres van Britney Spears! Snel google checken wat voor een nieuwsberichten daar nog meer over te vinden zijn! Als dat niet in de buurt komt van een flinke verslaving..?

Alleen al het idee de social media niet meer te hoeven volgen geeft al rust. Poe wat zal ik eens gaan doen met al die vrijgekomen uren?  SCHRIJVEN!! 😀

 

Een reactie plaatsen