Oliebollen actie 2015 voor Stichting Hartekind

Een beetje laat, het is ongelooflijk hoe druk je als huismoeder kunt zijn, waar blijft de tijd? Maar alsnog aan iedereen een heel vrolijk en bovenal gezond 2016 gewenst.

Oké maar nu even ter zaken. De oliebollenactie voor Stichting Hartekind. De niet facebook-volgers zijn natuurlijk extreem benieuwd wat er is opgehaald. We hebben ruim 2000 oliebollen en 400 appelbeignets mogen bakken. Met daar bovenop de verkochte drankjes en andere donaties komen we op een bedrag van…. Tromgeroffel..

€1.350,80 !!!

De maandag erop hebben we het bedrag meteen bij de bank gestort (wat al een hele ervaring op zich is, al het gerinkel in zo’n machine, Joris keek er vanuit de draagzak met grote ogen naar) en direct overgemaakt aan Stichting Hartekind.

Dankzij alle hulp van vrienden en familie was deze dag mogelijk. Maar de allergrootste dank gaat natuurlijk uit naar alle gulle gevers! Hartverwarmend al die donaties. Het doel staat ons dichtbij het hart maar voor velen (gelukkig!) niet. Dat maakt het extra bijzonder. Iedereen maakt nare dingen mee en iedereen heeft zo zijn eigen goede doelen. Dat er zoveel is gegeven voor Stichting Hartekind maakt ons heel erg dankbaar. Ongelooflijk mooi hoe iedereen (zelfs van veraf) met ons heeft meegeleefd.

Naast het prachtige bedrag dat we mochten ophalen was het ook een bijzonder leuke dag. We hebben er met z’n allen zo van genoten dat we volgend jaar weer gaan bakken! De vrienden hebben hun hulp alweer toegezegd dus dat is geweldig! We hebben de eerste donaties voor 31 december zelfs al binnen!
Het is onmogelijk om onze dankbaarheid in woorden te vatten, we houden het bij:

HARTelijk dank!

Liefs Joris, René en Karin

p.s. Ik wil toch nog even speciaal mijn vader bedanken. Iedereen heeft kunnen zien hoe hard de bakkers, serveerster en carbidschiet professionals hebben gewerkt, maar het werk dat mijn vader altijd doet ziet niemand. Twee dagen is hij bezig geweest met de meterkast om te bouwen want tot mijn verbazing kun je niet zomaar 6 frituurpannen, een elektrisch fornuis, lichtslangen en twee grote koffiezetapparaten tegelijk aanzetten.. Ook de door onszelf gebouwde krakkemikkige oliebollenkraam werd de dag ervoor nog snel even door mijn vader omgetoverd tot een heuse marktkraam, bestand tegen elk weertype. Zonder deze basisvoorwaarden was dit resultaat onmogelijk geweest.

de oliebollen bakkers
De baksters! Vroeg in de morgen stonden ze al klaar. De hele dag hebben ze gebakken alsof hun leven er vanaf hing! Ze hebben zeker drie x moeten douchen en zichzelf een aantal weken te luchten moeten hangen om van de geur af te komen maar het was het allemaal waard! Bedankt meiden!

de pannen
De avond ervoor vast met drie pannen van start gegaan voor het bakken van de appelbeignets.

de schillers
De familie de avond ervoor. Appels schillen!

familie van vriendin appelbeignets maken
Super lieve mensen! De moeder en zussen van een vriendin hebben ontzettend veel appelbeignets gemaakt omdat we de bestellingen niet meer aan konden. Heel erg bedankt!

dief
Er ging bijna een kleine dief met de pot vandoor!! Natuurlijk zijn we weer vergeten een foto te maken van de geweldige oppas, maar dankjewel Tante Corrie!

En er missen ook nog foto’s van de stoere carbidschiet mannen.. Volgend jaar wijzen we een fotograaf aan..

Oliebollen voor Stichting Hartekind!

Wat was het een bizar jaar. Nog geen jaar geleden was het onze mooiste droom om rond deze tijd thuis te komen van een geslaagde tweede openhartoperatie, op weg naar de Fontan circulatie! Op 4 maart 2015 bleek er ineens een totaal andere droom haalbaar, een kindje met een half hartje dat tegen alle verwachtingen in gerepareerd kon worden, oftewel een biventriculair repair (met het Duitse accent van de professor hartchirurg klinkt het bijna hemels!).

In plaats van bijkomen van nog een opname, hebben we alle energie om iets terug te doen voor alles dat we hebben gekregen. Precies op het juiste moment kwam de oliebollenactie voorbij! Laten we nou net ieder jaar oliebollen bakken en carbid schieten. Dus ik ging aan de slag. Ik schilderde het logo van Stichting Hartekind op een stuk hout en plaatste het aan de weg (liever gezegd, René plaatste het aan de weg). We gingen de buurt rond met affiches (met natuurlijk onze stoere mascotte erop, zie hieronder) en op facebook werd het bericht tientallen keren gedeeld. Overweldigend waren alle lieve reacties die we kregen. Wat hebben mensen met ons meegeleefd al die weken. Het is letterlijk hartverwarmend!

De bestellingen kunnen natuurlijk nooit genoeg zijn, dus bij deze nogmaals: Kom allen oudejaarsdag naar Lage Lochemseweg 6 in Warnsveld en koop een zakje oliebollen of appelbeignets. 10 oliebollen voor 4,50 euro en 5 appelbeignets voor 4,50 euro. Ik heb al even geoefend en ze zijn heerlijk, al zeg ik het zelf 😉
De gehele opbrengst, ook van de drankjes die worden verkocht, gaat naar Stichting Hartekind. En ik kan vanuit de grond van mijn hart zeggen, dat is een ontzettend goed doel! Af en toe denk ik wel eens bij goede doelen, ook gericht op hartafwijkingen, is dat echt nodig? Is het geld niet beter te besteden? Maar bij Stichting Hartekind denk ik dat absoluut niet. Zij doen prachtig werk! René heeft als echte accountant natuurlijk de jaarrekening even bekeken 😉 en ze blijken maar 1 betaalde kracht te hebben, de rest zijn allemaal vrijwilligers! Het geld dat zij ophalen gaat naar onderzoek bij kinderen met een aangeboren hartafwijking. Het doel verdient echt meer aandacht en bekendheid. Voor wij Joris kregen wisten we niet eens dat er kinderen bestonden met een hartafwijking. Je denkt toch snel aan oude mensen die te veel gerookt en gedronken hebben ‘hadden ze maar gezonder moeten leven!’ denk je al snel. Dat van die volwassenen een heel groot deel een aangeboren hartafwijking heeft en dat er nog steeds teveel baby’s en kinderen sterven aan een hartafwijking was bij ons niet bekend. We hopen natuurlijk een heel mooi bedrag op te halen (wat zeker gaat lukken met al die gulle gevers om ons heen!), maar de Stichting onder de aandacht brengen is ook een belangrijk doel!

Alvast heel erg bedankt voor alle bestellingen en donaties! Zonder jullie allemaal had dit nooit gekund.
Ik hoop in het nieuwe jaar het schrijven weer op te pakken en jullie weer op de Hoge Tuun tegen te komen!

Heel veel liefs,
Joris, René en Karin

image(1)

In het nieuwe jaar volgt er vast er zeker nog een blog met een soort jaar terugblik en zal in voor de interesseerden nog even terug komen op het buitenslapen etc.!
Voor nu willen we iedereen een heel gezond en ook vrolijk nieuwjaar wensen. En voor al die kindertjes en hun ouders die op de wachtlijst staan om in 2016 (weer) een grote openhartoperatie te ondergaan, heel veel sterkte en kracht gewenst!